Ezoterika
FengShui
Angyalok
Egészség
2018. február 25., vasárnapA gyökér (1) csakra kiegyensúlyozását szolgáló torna gyakorlatok

1 Feküdjünk hanyatt, karunkat lazán magunk mellett tartva, lábunkat vállszélességnyi terpeszben, térdben behajlítva. Vegyünk mély lélegzetet, s kilégzéskor nyomjuk a földhöz derekunkat

2. Kilégzés közben emeljük meg a fenekünket, combunkkal kezdjük és medencénkkel folytatjuk. Segíthet, ha gyakorlat közben elképzeljük, hogy a farkcsontunk végéhez madzagot kötöttek és ennél fogva húznak minket fölfelé. Ne erőlködjünk, csak addig csináljuk, amíg kényelmesen megy, különösen ha hátpanaszaink vannak. Fontos, hogy a gyakorlat közben lábszárunk függőleges maradjon.

3. Emeljük tovább csípőnket felfelé, amíg még kényelmesen megy, farizmunkat feszítsük meg, hogy megkíméljük a gerinc alsó szakaszát.

4. Lassan ereszkedjünk vissza kiinduló helyzetbe. Először a derekunk érjen földet, ezt követően a farkcsont. Karunkat tegyük ki oldalra, hogy megőrizzük az egyensúlyt. Közben pihenjünk pár percet, s tudatosítsuk magunkban a földdel való testi kapcsolatot.

A gyökér-csakra, mivel az anyagi világhoz, a földhöz kapcsolódik, azt hangsúlyozza, hogy földeltek legyünk itt és most a létben. Ennek megélésében segítenek különböző ásványok, féldrága kövek, föld színű kristályok pl. barna, fekete, szürke és vörös, ezek mind megfelelnek a csakra természetének és segítenek abban, hogy megalapozzuk és összeszedjük magunkat.
A kristályok a csakrákhoz hasonló rezgésüknél fogva felhasználhatók a csakrák harmonizálására, kiegyensúlyozására, s ha elménket, gondolatunkat a kristályra, ásványra összpontosítjuk így segíthetünk beindítani az öngyógyító folyamatokat a szervezetben.

Fontos szempontok amiket a kristály vagy ásvány (ugyanarról van szó, csak mindenki másképp nevezi őket) használatánál figyelembe kell vennünk:

1. A kristályok kiválasztása: csakra harmonizálásnál először is vegyük figyelembe a csakra színét és hogy melyik kő való hozzá, de ezek közül is a megérzésünkre hagyatkozzunk, vagy ingázzuk ki, esetleg csukott szemmel érezzünk rá, vagy várjuk meg míg megmelegszik kezünkben a kő.
De ha már megvettük és az otthoniak közül nem tudjuk melyik lenne az igazi, akkor miután megtisztítottuk és behangoltuk kristályainkat, csukott szemmel összpontosítsunk csakránkra és húzzuk végig kezünket a kristályok fölött. Válasszuk ki azokat, amelyeket igazinak érzünk, ez bizsergés formájában is jelentkezhet.

2. A kristályok tisztítása: ez azért fontos, hogy semlegesítsük a már tárolt energiákat, és tiszta, illetve személyes energiánkkal újra töltsük a kristályt. Erre több módszer van, bármelyiket alkalmazhatjuk:
- tartsuk a kristályt folyó víz alá, közben képzeljünk magunk elé egy csodálatos vízesést, vagy tengerparti hullámverést,
- rázzunk meg egy csengőt a kristály fölött,
- tegyük ki 24 órára a napra,
- füstöljük meg füstölővel,
- fogjuk a kristályt, és képzeljük el, hogy a korona csakránkból ragyogó fény árad felé, amely elmos minden negatív energiát,
- mivel az ametiszt a meditáció köve, jótékony ereje segít megnyugodni, ha értelmünk s érzelmünk összezavarodna, egyaránt használható a 3. szem és korona csakrára is, de jelen esetben mint fő szempont segít bármely követ megtisztítani, ha körberakjuk ametiszt kövekkel.

3. A kristályok behangolása: tisztítás során "úgyszólván bekapcsoljuk" mint a rádiót, de ahhoz, hogy elkapjuk a kívánt adást, pontos hangolás kell. A hullám-hossz mindíg a célunktól függ. Mondjuk magunkban:
"azt akarom, hogy ez a kristály hathatós eszköz legyen a gyógyításhoz, meditációhoz, álomértelmezéshez..."

A kristályok használata:

Feküdjünk hanyatt, helyezzük a kristályokat elérhető közelségbe. Meditációs gyakorlattal hangolódjunk rá az adott csakrára. Tudatosítsuk magunkban kerek vagy csillag szerű formáját. Rakjuk a kristályokat a csakrára vagy annak közelébe, és meditációs gondolattal fókuszáljunk rá, hogy a kristály rezgése energiával töltse fel a csakrát. Végül térjünk vissza a hétköznapi tudat állapotába.

Az (1) gyökér csakra harmonizálásához sok kő használható ezek közül felsorolunk párat:

- heliotrop - ez a bátorság köve, csökkenti szorongásainkat, melyek kibillentenek egyensúlyunkból. Segít a testi-, érzelmi- és szellemi megújulásban és döntéshozásban is. Fizikai szinten erősíti a vesét, a májat, a lépet, így előmozdítja a méregtelenítést is.

- füstkvarc - pompás földelő kristály, segít a jelen pillanatra összpontosítani, erősíti a túlélési ösztönt és a problémamegoldó intuíciót, segít feloldani a negatív energiákat és az érzelmi görcsöket.

- hematit - kiváló földelő kristály, segít leküzdeni azokat az értelmi akadályokat, amelyek visszatartanak minket az új utak kipróbálásától, föloldja az ismeretlentől való félelmet s az ehhez kapcsolódó rossz érzéseket.

- achát - a tűz achát vagy a barna, fekete- barna illik a lehető legjobban a gyökér csakrához. Ezeket használjuk, ha csakránk energiaszegény, ha növelni szeretnénk önbecsülésünket, testi és érzelmi biztonság érzetünket, s ha kiegyensúlyozottabb életszemléletet szeretnénk kialakítani.

- tigrisszem - összpontosítja a kihívások elfogadásához szükséges energiát, erősíti a derűlátást és fegyelmet, fényt derít a céljaink eléréséhez szükséges gyakorlati lépésekre.

Eredményes kristály felhasználást és minden jót kívánok mindenkinek:
Erika


napkapu.hu - online Ezoterikus, Feng-shui és Egészség portál - Ezo-Bolt
főszerkesztő: Dózsa Erika, erika@napkapu.hu
© 2005-2007 Dózsa Erika - minden jog fenntarva