Ezoterika
FengShui
Angyalok
Egészség
2018. február 25., vasárnapMuladhara

A gyökér (1-es) csakra harmonizálása meditációval és torna gyakorlatokkal.

A meditáció alkalmazásának több gyakorlati haszna is van. Többek között az is, hogy megtaláljuk lelki békénket, mely által harmóniába hozhatjuk testi, lelki, szellemi egységünket. Az is fontos, hogy önmagunkra találjunk, ezáltal felismerjük, kik vagyunk és mi is a valódi feladatunk, hogy kezünkbe vegyük sorsunk irányítását és elérjük a megvilágosodást.

Irányított meditációt is csinálhatunk, ha a test egy bizonyos pontjára fókuszálunk gondolatban, mondjuk az 1-es csakránkra, mert a hozzá tartozó fizikai problémákon szeretnénk segíteni vagy harmonikus mozgásra késztetni.

Muladhara

A mélyebb beleéléshez építhetünk egy személyes oltárt, mely az adott csakrához tartozó színnel és tárgyakkal segíti a lelki ráhangolódást, összpontosítja az energiákat.

Mivel ez a mi személyes szent helyünk lesz, ezért csak olyan tárgyakat válogassunk hozzá (ezek színükben és anyagukban kell, hogy megfeleljenek az alap törvénynek) amelyeknek személyes jelentősége és üzenete van számunkra.
Fontos az is, hogy jó kisugárzásuk legyen, ezért rájuk is hangolódhatunk csukott szemmel egy kicsit, és amelyik zavaró hatást kelt, azt ne alkalmazzuk.

Alap tétel, hogy a tárgyak színe eggyezzen meg a csakra színével. Mivel az 1-es csakra piros színű, ezért helyezhetünk ide piros tárgyakat, mint pl: csikung-golyók, rózsák, notesz, könyv és piros gyertyák - amiket a meditációhoz használunk, vagy egyéb piros tárgyat kedvünk szerint.

Mivel elem szintjén a föld elemhez tartozik az 1-es csakra, így tehetünk ide:
cserépedényeket, barna színű fa dobozokat, sötét színű fa elefántot, Ganésát, füstölőket (cédrus, mirha, levendula), illóolajokat, ásványi kristályokat (rózsakvarc, rubin Ónix, füst kvarc, achát, hematit, tigrisszem).

Teendők mielőtt neki fognánk a meditációnak: ha van oltárunk, üljünk vagy feküdjünk elé, hogy a színek, jelképek megillethessenek, és az illóolajokkal, füstölőkkel vagy illatgyertyákkal teremtsünk megfelelő hangulatot.

A szöveget magnóra is vehetjük, a kipontozott részek szünetet jelentenek:

- Lassan mélyen lélegezzünk orron át.

- Sorra feszítsük meg izmunkat tetőtől talpig... ezután lazítsuk el őket, egyre jobban belesüppedve a szőnyegbe vagy a székbe.Muladhara meditáció

- Képzeljük magunkat a lehető legtökéletesebb körülmények közé... érezzük a biztonságot, a melegséget, mely körül vesz minket

- Ki van velünk ezen a tökéletes helyen? Vegyük sorra ezeket a személyeket... Érezzük felénk áradó szeretetüket, mint egy vörösen aranyló áramlatot, amely lényünk minden atomját áthatja és boldogsággal tölt el.

- Képzeljük el a bennünk lakozó anyát, aki szeretettel tekint ránk... Érezzük ahogy a mosolya beburkol minket, mint egy puha takaró... Ő soha nem hagy el. Lényünk része, mindíg védelmezni fog.

- Közeledjünk felé. Öleljük át, csókoljuk meg vagy karoljunk belé. Élvezzük ki ezt az érzést... Szánjunk időt egymásra, a közeledésre. Élvezzük az újra egyesülést, a bizalmat...

- Ajándékot ad nekünk - fogadjuk el. Nézzük meg alaposan, tapogassuk meg, szagoljuk meg, csodáljuk színét, alakját, s ha lehet kóstoljuk is meg... Mondjunk köszönetet anyánknak, és ígérjük meg, hogy kincsként fogjuk őrizni. Ez az ajándék már örökre a miénk, mindig emlékezzünk rá, ha elhagyatva, becsapva éreznénk megunkat.

- Kezünkben tartva az ajándékot érezzük, ahogy lelki anyánk energiája a gyökér-csakránkba áramlik... Képzeljük magunk elé ezt a csakrát: a négyszirmú lótuszt amint kerékként körbe forog, minket éltető energiával ellátva...

- Összpontosítsunk a csakra egyenletes forgására és arra a meleg vörös sugárzásra, amely betölti testünknek ezt a részét, lábunkon keresztül a föld felé áramlik, hogy összekapcsoljon vele...

- Élvezzük ki a megalapozottság, az állandóság és a biztonság kellemes érzését, mielőtt figyelmünket újra a hétköznapi dolgokra irányítanánk.

- Majd telítődve e csodás érzéssel, jöjjünk vissza környezetünkbe és nyissuk ki a szemünket, ha csukott szemmel meditáltunk.

Megerősítések amiket használhatok:
Tudatosítom, mennyi szeretet, bizalom és gondoskodás vesz körül, miközben lelki anyám mindig velem van, védelmez, táplál, becéz. Felelősséget vállalok önmagamért. Bármilyen helyzettel meg tudok birkózni. Szüntelenül gondoskodom ezentúl testemről, mert fontos lett számomra. Kapcsolatban vagyok a földanyával és biztonságban érzem magam, mert a valóságba engedem gyökereimet, itt és most. A legjobbat érdemlem, amit csak az élet adhat. Szükségleteim mindíg kielégülnek.

Muladhara meditáció

Kérdések, melyek napjaimmal kapcsolatban felmerülhetnek - mostmár figyeljek rájuk jobban, és javítsam ki, amit tudok:
- A bőségre, vagy a hiányra összpontosítottam-e ma?
- Nézzük át hogyan javíthatnánk anyagi biztonságunkat (heti kiadás, hol lehetne megtakarítani?)
- Elvesztettem-e kapcsolatomat családommal, barátaimmal?
- A megoldást szeretetre alapozzuk. Adtam e valami jutalmat, elismerést önmagamnak?
- Tisztelem-e saját testemet annyira, hogy megadom neki a rendszeres pihenést, mozgást, étrendet?
- Otthonom tükrözi-e valódi lényemet?

Legközelebb folytatjuk, többek között a torna gyakorlatokkal is. Addig is minden jót mindenkinek:
Erika


napkapu.hu - online Ezoterikus, Feng-shui és Egészség portál - Ezo-Bolt
főszerkesztő: Dózsa Erika, erika@napkapu.hu
© 2005-2007 Dózsa Erika - minden jog fenntarva