Ezoterika
FengShui
Angyalok
Egészség
2018. február 25., vasárnapA csakrák általános jellemzése

Az igazi gyógyítás csakis a megértésből fakadhat, ezért is fontos, hogy megértsük, megismerjük csakrarendszerünk működését. Cikkünk ebben próbál útmutatásul szolgálni a téma iránt érdeklődőknek.

Kirlian fotó A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. Egy kavargó energiaörvény, amely a testünk finomenergia-rendszeréhez tartozik. Ez a rendszer az alapja, a testi, érzelmi, mentális és szellemi öngyógyítás ősi indiai módszerének. A csakrák biztosítják az energia áramlást a testünk és a környezet között. Általában a csakrákat lótusz virág alakjában ábrázolják, mivel mindegyik csakra más-más frekvencián rezeg, színben is különböznek egymástól. Az emberi energiarendszer ugyan sok csakrával rendelkezik - és mindig felfedeznek újabbakat is -, de a hindu hagyomány 7 nagy csakrát tart számon, melyek közvetlenül a fizikai testtel vannak kapcsolatban. A csakrák nem láthatók, mivel normál emberi szem és agy számára érzékelhetetlen frekvencián rezegnek. De vannak olyan képességekkel megáldott, vagy belső képességüket kifejlesztett látók, akik szabad szemmel is látják az aurát és a csakrák színeit. Ezen kívül tudományos eszközzel, a Kirlián fotó segítségével is látható.

Minden ember születésétől fogva rendelkezik az energia (és így a csakrák) érzékeléséhez szükséges eszközzel: a két kezével. De ehhez elsősorban gondolkodásbeli nyitottságra, hitre és némi gyakorlásra van szükség. Ma már a kvantumfizika felfedezései alapján is tudjuk, hogy az anyag nem más, mint üres tér melyet energia tölt be. Tehát a fizikai testünk is energia, csak mert 'sűrű', ezért látható, fogható, és így a hasonlóság alapján miért ne érzékelnénk a saját, vagy más emberek csakráinak energiáját, rezgését.
A gyakorlati kivitelezés lehetőségeinek tárháza elég sokrétű, vannak ezzel foglalkozó tanfolyamok, különböző energetikai beavatások, reiki, prána nadi, extraszensz érzék fejlesztés ...stb., így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt (elixír vagy ezotér magazinból vagy ezo tanítás hirdetéséből, iskolákból).

Csakra rendszer A csakra-rendszer az emberi tapasztalás teljes képét kínálja. A természet egyensúlyra való törekvését összehangolja azon szintekkel, melyek az emberi ént alkotják: a fizikai, a mentális, az érzelmi és a szellemi valósággal. Megérteti velünk, hogy nem csak az esetleges testi működési zavarokra kell figyelnünk, hanem érzelmi, intellektuális és szellemi szükségleteinkre is.

A csakrák összeköttetésben vannak - elhelyezkedésük szerint - a különbözö mirigyekkel és a hormonrendszerrel is, így mindegyik csakra az összkép más-más részéért felelős, és rávezet bennünket, hogy szervezetünk melyik területén lépett fel egyensúlyzavar.

Nagyon fontos a csakrák közötti egyensúly, harmonikus működés, mert ha valamelyik csakra túl gyorsan vagy túl lassan működik a többihez képest, ott disszonanciák, energia-blokkok jöhetnek létre, mely előbb a mentál szinten (egyik energia testünkön) érzékelhető, majd egy idő után fizikai elváltozásokat hoz létre a fizikai testben is, így kialakulhatnak a betegségek. Cikksorozatunk lényege, hogy az általános ismertetésen kívül gyakorlati tanácsokkal is szolgáljon, különbőző harmonizáló meditációk, rezgést kiegyensúlyozó nemes kövek ismertetése által.

Az elkövetkezőkben ismerteni fogjuk külön-külön a csakrák működését, jellemzőit, hozzájuk tartozó aktiváló, kiegyensúlyozó módszereket.

Addig is minden jót mindenkinek:
Erika


napkapu.hu - online Ezoterikus, Feng-shui és Egészség portál - Ezo-Bolt
főszerkesztő: Dózsa Erika, erika@napkapu.hu
© 2005-2007 Dózsa Erika - minden jog fenntarva