Ezoterika
FengShui
Angyalok
Egészség
2018. február 25., vasárnapGua számító program

Állítsd be születési dátumod és nyomd meg a nemednek megfelelő gombot, eredményül a Gua számod kapod.

FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Gua számok szerepe az emberi jellemekben

Az elemek gua számai és az ugyan olyan gua számú egyén jellemzői azonosak. Kis emlékezteteő, kiegészítő ezekkel kapcsolatban.

Fa elem

FA-elem = 3, 4

A fa eleműek általános jellemzői: minden irányba mutató és terjedő energia szimbóluma is, mely a növekedés, gyors fejlődés, kiterjedés a magasságok, a teremtő erő és újító erő kifejezője is. Jellemzői még a: jóindulat, nagy dolgok jelölője is, naggyá válás, bőség és bőkezűség. Az illető tűr egy darabig, egyszer csak kirobban nagy erővel, mint a villám (ezért hozzá tartozik a menydörgés, átmeneti gyors vihar villámlással).
Kreatív tipus, fontos, hogy mindig legyen mit csinálnia, és amíg kreatív a munka addig érdekli csak, mert agya állandóan jár a kreativitásokon és azt mielőbb szeretné is megvalósítani. Mozgékony, optimista, pozitív, nyitott, kilóg a sorból , a különlegességeket szereti, jó szervező, lakberendező, építész, rugalmas, szereti az új dolgokat.
Mivel nem mindenki nyitott, ezért az ő nyitottságát tolakodónak vehetik némelyek, jó ha figyel a környezete érzéseire is, ellenálló, erős képzelet világgal rendelkezik. Ide tartozik még a tavasz, a kezdet, a virágzás ugyan akkor a rombolás is.

- a 3 gua számú fa egyén jellemzői: Ide vonatkoznak a fa általános leírásai és még: nyitott, extravagáns, vagy szokatlan különleges dolgokkal veheti körbe magát, mind tárgyak mind emberek szempontjából is. Jó ha aktivizálja, csiszolja kommunikációs készségét.

- a 4 gua számú fa egyén jellemzői: változó véleményét mindig az utolsó beszélgető partnerhez alakítja, az érzelmek fontosak számára, bizalomgerjesztőek, jó szervezők, mozgás fontos neki, sok terve van, egyszerre több dologgal foglalkozik.

Tűz elem

TŰZ-elem = 9

A hozzá tartozó személynek eléggé ellentmondásos jellemzői vannak. Energiát ad, szenvedélyes, lázba hoz, ugyanakkor felgyújthat, hirtelen lobbanékony. Melegével átmelegít de ugyanakkor fel is emészthet. Kifogyhatatlan energia forrás, ösztönző, lendületes és izgató, jellemző még rá a férfiasság, harciasság, erő, bátorság, agresszió.
De a nap tulajdonságai is megtalálhatóak nála: megvilágosodás, világos gyors gondolkodás, művészi hajlama érzéke van, szereti a szépet, a sok növényt, lehet, hogy több a laza kapcsolata, de kevesebb az igaz barátja.
A minőségi dolgokat szereti, jó a zenei érzéke, a kommunikációs eszközökhöz (tv-rádió) közel áll. Mivel jó a kommunikációs készsége ezért reklám szakmában, marketingben elöl jár.

Föld elem

FÖLD-elem = 2, 5, 8

A hozzá tartozó személy általános jellemzői mindhárom számban így vagy úgy de megtalálhatóak.
Biztos alapot nyújt, melyben szilárd és stabil jellemet mutat, melyben kemény munkával táplálja a családot. Titokzatos, sokszor megmagyarázhatatlan dolgai is vannak, de mások megsegítésére is hivatott.
Hozzá tartozik a fegyelem, törvény, keménység, kitartás, a becsület. Negatívuma a lassúság és a fejlődést vissza is húzhatja, leköthet, óvatos mozgást indukál. De jelképezhet ugyanakkor, gyarapodást, termékenységet.

A 2 gua számú föld egyén jellemzői: szakmai területen hangsúlyt kap a földdel kapcsolatos munka. Szelíd, segítőkész, oda adó jó férj, munkabírása jó, eladói munkakör, szociális munkák pl. ápolói is való hozzá, a földdel való érintkezés pl. séta a szabadban, jó neki.

Az 5 gua számú föld egyén jellemzői: igényli a sok információt, ezt be is gyűjti de így feszültség halmozódhat fel nála. Kapcsolataiban előfordulhat a nagy korkülönbség mindkét irányba. Közvetlen, oda figyel dolgokra és el is intéz amit tud. Ő a mindent tudó, mindent tudni akaró erős jellem, de uralkodó, makacs, csökönyös is tud lenni, határozott, minden úgy legyen ahogyan ő akarja, de közben sértődékeny is.

A 8 gua számú föld egyén jellemzői: nagy munkabírású, józan logikával rendelkezik, sok tapasztalatot gyűjt melyekből a tanultakat felhasználja, megbízható, egyszerű gondolkodású, zárkózott, új dolgoknak először ellenáll, más véleményt elutasít, az egyszerű, de érthető dolgokat szereti. Jogaiért harcol, munka területen lehet ügyvéd, bíró, kutató.

Fém elem

FÉM-elem = 6, 7

A fém elem általános jellemzői mindkét gua számú személyben megtalálhatóak. Az öt elem közül ez a legszilárdabb jellem, mely befelé mozduló energia, megszilárdít, összehúz. Érdeklődéssel figyeli az anyagi világ szépségeit, ezért önmagából is kihozza a szépséget, jóságot, erkölcsösséget. De negatív aspektusban lehet erőszakos és pusztító is, de ez ritkább esetben. Különben az üzleti siker és nyugalom kifejezője. Negativitása a túlzott verseny szellem.

A 6 gua számú fém egyén jellemzői: okos, tudja, hogy mit akar, vezető tipus, szigorú véleményén nehezen változtat, hagyomány kedvelő, igazságérzete fejlett, család centrikus. Szereti a kihívásokat s az ebben rejlő feszültségeket, stresszt, idealista, figyeljen oda, hogy amit mind valósítsa is meg, és mások akaratát is vegye figyelembe.

A 7 számú fém egyén jellemzői: szabad, független, nehezen kötelezi el magát, szereti az élet nyújtotta örömöket élvezni, társaság kedvelő, kedves, önnáló munkavégzésű, vezető tipus, a dolgaiba másnak nem enged bele szólni. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, vidám, szépérzéke fejlett, de gyűjtögető tipus, antik dolgokat is szereti, ügyesen elintéz mindent. Kicsit önmarcangoló tipus is, idő kell míg valakit kegyébe zár.

Víz elem

VÍZ-elem = 1

A víz rendelkezik a legfontosabb elemi energiával a feng shuiban, mivel a gazdagsággal, bőkezűséggel azonosítható. A mozgó vízenergia, mely minden rést teret kitölt s rengeteg éltető erőt "csít" termel az "élet vére" mondják az ősi kínaiak, minden élet feltétele.
Lehet lágy és csendes, mint egy kis patak, de lehet vad tomboló vihar is, a víz éltet mindent ami van, de türelmes kitartó munkájával a legkeményebb ellenállást (sziklát is megrepeszti). Jellemzői még az utazás, tájékozódás, fürgeség, mozgás, találékonyság, ügyesség, valamint a jó írás és beszédkészség, bölcs és intellektuális,de erőszakos is lehet.
Az ide tartozó személyeknek rengeteg az energiájuk, művészi készség, írói véna, kreativitás, jó hallású, lehet szenvedélyes, de nem hűtlen. Társaságban is egyedül érezheti magát. Ha túl sok a víz, vigyázni kell mert elönthet mindent.


Minden jót mindenkinek,
Erika.


napkapu.hu - online Ezoterikus, Feng-shui és Egészség portál - Ezo-Bolt
főszerkesztő: Dózsa Erika, erika@napkapu.hu
© 2005-2007 Dózsa Erika - minden jog fenntarva