Ezoterika
FengShui
Angyalok
Egészség
2018. február 25., vasárnapA FENG SHUI BEMUTATÁSA

Feng Shui jelentése: szél és víz, más szóval környezetünk és annak érzékelése. Ős tudás, mely a tökéletes hely meghatározásának művészete lett.
A kínai nép az ég és föld, napsütés és víz, azaz a természet jótékony energiáit, erőit felhasználva gazdálkodtak és éltek, harmóniában a természettel.
Ezen erők hatását tudatosan figyelve alakították ki lakókörnyezetüket is, ezért a természethez legközelebb álló földművesek szokásaiból és bölcsességük révén kialakított kultúrájukból született a feng shui, mely később szájhagyomány útján terjedt. De működő jótékony hatását az uralkodó osztály is kihasználta, melyet 7 pecsétes titokként őriztek. A császári dinasztiák e technikákkal tudtak hosszú időn át fennálló erős birodalmat felépíteni.

Ma mindenki számára elérhető feng shuit a New Age mozgalom tette ismertté a nyugati világban. Lényege: ha az ember harmóniában él környezetével s tudatosan felhasználja annak jótékony energiáit akkor egy teljesebb, kiegyensúlyozottabb életre nyílik lehetősége.
Nyugodtan ki lehet próbálni, le lehet tesztelni, mert ezen a címen nemsokára megvásárolhatóak lesznek a feng shui orvoslási eszközei. Úgy is mondható hogy a feng shui egy energetikai lakberendezés, mellyel esélyt adhatunk a velünk történő dolgok eredményesebb kiteljesedéséhez.
De a negatív energiák ártó hatását is tudjuk csökkenteni a f.s. szimbólumokkal. Vannak fontos alapelvek melyeket érdemes figyelembe venni.
A feng shui alapja is mint mindennek az éltető életenergia (csí), mely szervezetünkben és környezetünkben ugyan úgy áramlik, hasonlóság tükörként képezi a lakást és az emberi szervezetet.
E megállapítás szerint az ajtó az emberi szájnak felel meg, az ablak a szemeknek, a folyosók az ereknek, bélrendszernek, a falak a bőrnek felelnek meg..

CSí (életenergia) mozgása általában kanyargós spirális mozgás. A csível jönnek be az ajtón a jó lehetőségek, ezért jó ha keringettetjük, hogy hasznosulni tudjon.

SÁ energia azaz huzat energia keletkezik például ha az ajtó szemben van az ablakkal, ez nem jó mert ahogy bejön az ajtón, az energiával eggyütt a lehetőség is a szemben lévő ablakon gyorsan, hasznosulás nélkül távozik.
Erre a megoldás ha nincs az ablakon sűrű függöny vagy az ablak előtt nagyobb növény akkor: az ablakra ablakmatricát lehet ragasztani, esetleg a függöny szoba felöli oldalához kristálygolyót felfüggeszteni 43cm hosszú damilra. Az ajtóban is jó megoldás a szélcsengő elhelyezése.
A hosszú sivár egyenes folyosók is negatív SÁ energiát hoznak létre, erre a megoldások: kissebb bútordarabok elhelyezése a folyósón, falra képek , tükör, s középre kristálygolyó felhelyezése. A SÁ azaz mérgező nyílenergiát illetve kivédését vegyük komolyan mivel meggyilkolja szerencsénket s ezálltal pénzügyi veszteségek, betegségek,családi veszekedések, munkahelyi nehézségek keletkezhetnek.
Nagyon fontos kivédenünk a lakáson kívül elhelyezkedő bejárati ajtónkra néző vágó éleket pl egy szemközti ház sarka, ajtóval szemközti fa, villanyoszlop vagy egy hosszú egyenes út az ajtóval szemben. Erre megoldás pl, bokor, elterelő paraván, futóvirág, térelválasztó, a többi él energiát kivédhetjük az ajtó fölé akasztott, utca, udvar felé néző Ji CSing ég előtti sorrend trigram vonalú YIN bagua tükör felhelyezésével. Mely lehet: homorú, mely magába szívja a sát, ez a tükör a rosszakarók ellensúlyozásához ajánlott. Lehet domború, mely visszaveri és a háztól eltávolítva, széles területen szétszórja a sát azaz rossz energiát. Lehet síktükör, mely a sát bizonyos pontban veri vissza, az így visszavert sá ezután egy másik ingatlanra irányítható, balszerencsével sújtva annak lakóit.
Az ebben rejlő káros hatások miatt inkább homorú vagy domború tükröket alkalmazzunk,vagy az ablak párkány belső részére tehetünk a külső ártó energiák ellen egy pár oirint vagy fu kutyát.
A lakáson belül soha nem szabad yin (trigramvonal sorrendű) bágua tükröt elhelyezni. Lakáson belül csak a yang, ég utáni sorrend (egymással szemben nincsenek ellentétes vonalak)-nek megfelelő tükröt használjuk.
Amennyiben lakásunk nem négyzet vagy téglalap formájú, hanem hiányzik vagy kilóg belőle egy darab. Ekkor az ú.n kiharapás belső két falára tehetjük az egymásnak szemközt nem ellentétes vonalú tükröt. Yang tükör a sima (azaz nincsenek rajta trigramvonalak) bá(nyolc)gua(irány) tükör is azaz sík nyolcszögletű, melyet lakáson belül a wc és fürdőszoba külső ajtajára ragasztunk, az ajtó felső részéhez, ha van gyerek a családban, de lehet köldökmagasságban is ha nics gyerek, fontos hogy ne lássa magát senki benne Így az illemhely káros energiáit semlegesíti. Ezek legrosszabb elhelyezkedése: ha a bejárati ajtóval szemben, vagy mellette, vagy a lakás közepén helyezkedik el. Ekkor feltétlenül fontos a védő bágua tükrök felhelyezése.
A lakás belső vágóenergia élei lehetnek: asztal, ágy, szekrény, oszlop sarkai melyek kivédhetőek ráhelyezett terítővel, futónövénnyel, fellógatott kristálygolyóval, gerendák élei bambusz furulya ill. szélcsengő használatával.
Legalább azok a tárgyak vágóenergiáit szüntessük meg melyek huzamossabb ideig felénk mutatnak, pl. figyeljünk fekvőhelyünkre ahol több órát alszunk, mert ha pl. az asztal sarka fejünk felé mutat, nem tudjuk kipihenni magunkat és rémálmaink is lehetnek. Legegyszerűbb esetben éjszakára fordítsuk el az asztalt. Ugyan így figyeljünk az ülőhelyre is ahol sokat tartózkodunk.

Folytatása következik, addig is minden jót mindenkinek.
Erika.


napkapu.hu - online Ezoterikus, Feng-shui és Egészség portál - Ezo-Bolt
főszerkesztő: Dózsa Erika, erika@napkapu.hu
© 2005-2007 Dózsa Erika - minden jog fenntarva