Ezoterika
FengShui
Angyalok
Egészség
2018. február 25., vasárnapANGYALLÉNYEK

"ÉS ISTEN megteremtette az ANGYALOKAT. Erőt az erejéből, FÉNYT A FÉNYÉBŐL"
(atlantiszi teremtés könyve).

AZ ANGYAL szó (angolul: angel, latinul:angelus) eredetileg atlantiszi szóösszetétel: ANG - ÉLET (az egyiptomi szimbólum, az Ankh az Élet Kulcsa-szintén innen ered) AZ EL: ISTEN FÉNYE. Szabad fordításban tehát ÉLŐ ISTENFÉNY, vagy ÉLETET ADÓ ISTENI FÉNY.

Az Angyalok időtlen idők óta velünk vannak, ha ráhangolódunk spirituális énjükre, megtapasztalhatjuk őket. Van aki látja (látók), van aki hallja (belső hang, gondolat által) őket, míg mások érzik jelenlétüket (bizsergést, meleget, símogatást, szélfuvallatot is érezhetnek).
Egyre több ember tudatában van a valóságnak, hogy nem vagyunk egyedül, mert az Angyalok velünk vannak.
De FONTOS tudnunk, hogy csak akkor segíthetnek, ha mi kérésünkkel felhatalmazzuk őket (mivel tisztelik a szabad akaratot): "- Kérjetek, s megadatik néktek" (az őrangyal más, ő mindég véd az égi törvény szerint). "Ímé ÉN ANGYALT bocsátok el te előtted, hogy megőrizzen téged az útban, és be vigyen téged arra a helyre, amalyet elkészítettem" (Biblia-Mózes II.23.20)
Ezzel az utalással a Biblia mindannyiunknak a külön kijelölt őrangyalára utal s ezzel is felhatalmaz minket a Teremtő Szent Atya, hogy kapcsolatot teremtsünk az angyalokkal. Sem Istent, sem küldötteit, az angyalokat nem választja el tőlünk szakadék, gondolkodásunk révén mi magunk távolodtunk el tőlük oly messzire.
Valójában milyen sokszor is segítenek életünkben, csak gondolj vagy emlékezz vissza olyan életeseményre, melyet csodaként éltél meg, de te véletlennek, vagy szerencsének nevezted, pl. megúsztál egy balesetet, vagy leestél valahonnan, de nem történt nagyobb bajod, mert valójában az őrangyal vigyázott rád.

Tudom, most azt kérdezed, amikor viszont nem úsztad meg ily szerencsésen, vajon az őrangyal szabadnapos volt?
A válasz: az igaz, hogy az őrangyal feladata, hogy állandóan óvjon, vigyázzon téged, de vannak kivételes esetek, amikor saját érdekünkben a Teremtő leállítja védelmi funkcióját. Mégpedig azért, hogy figyelmeztessen bennünket, hogy nem jó irányba tereljük életünket, s ekkor szokott történni egy baleset vagy betegség, mely ágyhoz köt minket s így gondolkodásra késztet, s ekkor van időnk végigpörgetni eseményeket, történéseket, melyeket átéltünk, megvizsgálni más oldalról is, volt-e értelme ennek vagy annak a cselekedetnek. Ilyen következtetéseket levonva legközelebbi hasonló esetekben már bölcsebben cselekszünk és épp ez volt a cél, hogy eddig a felismerésig eljussunk (mert aki annyira rohan, s ezért a legfontossabb értéket életében figyelmen kívül hagyja, azt így szokta józanságra téríteni az ATYA).
Sajnos a megoldatlan élethelyzetek mindaddig visszatérnek életünkbe (lehet, hogy más-más személlyel), míg meg nem tanultuk belőle a számunkra megtanulandót. Mert az iskolában is akkor mehetünk tovább, ha bizonyságot tettünk tudásunkról, s valójában az élet iskolájába járunk, s állandóan vizsgázunk.

A másik bölcsesség, hogy nincsenek problémák, csak feladatok amiket (leszületésünk előtt a lelki fejlődésünk érdekében választottunk magunknak) meg kell oldani.
Ha pl. velem történik valami kellemetlen azaz vitába keveredem stb utána elvonulva leülök, megfogom a fejem és megkérdezem:
- Atyám, most mit kell nekem ebből megtanulnom?
Csendben ülök egy darabig s máris nem a szenvedésre fókuszálok, hanem a megtanulandóra. De ha ideges vagyok, veszek egy mély lélegzetet, s közben mondom magamban: békét és nyugalmat lélegzek be, miközben a levegőt kifújom, mondom magamban: minden feszültség távozik testemből, ezt érzem és ez így is van. Ahányszor kell, ismételd meg, jó ha ez szokásoddá válik mert ezt bárhol, bármikor megteheted megnyugtatásod érdekében. Kérheted ilyenkor is őrangyalod vagy a nyugalom, harmónia angyalát, hogy segítsen lelki békéd helyre állításában.
Még erősebb kapcsolatot tudunk kialakítani az angyalokkal, ha meditációk gyakorlása álltal érzékenyebbé válunk energiájukra, mert lényünk egyre több pozitív energiát vesz fel, s a meditáció álltal a rosszat illetve a negatív érzelmeket (bűntudat, harag, irigység, sértődöttség, neheztelés) el tudjuk hagyni, melyek nagy mértékben hozzájárulnak különböző betegségek kialakulásához is.
Fontos, hogy megbocsájtsunk magunknak és másoknak is. Tegyük ki a harag batyut az ajtó elé. Ne félj, bízz bennük, működik, minden működik, ha nem hiszed, teszteld le. De előbb "dobd el a félelmet a szívedből, s ha te (egód) már nem állsz a saját utadban, akkor megtalálsz" - üzeni a Teremtő az angyalokon keresztül. Mert van úgy, hogy az ember már saját erejéből mindent kipróbált és mégsem működnek úgy a doldok ahogyan szeretné. Ekkor mondd azt: "Atyám most Te jössz nincs több ötletem és mondd, hogy "rajtam keresztül a te akaratod legyen meg", s bízz benne, mert ő veled van és segíteni fog az angyalok révén, és add át a vezetést, de kérésednél pontosan fogalmazz és elmondhatod még erősítésképpen a Mi Atyánkat is, leírása a cikk végén.
Figyeld a jeleket mert ("jeleket hagyok nektek") írja a Biblia, amin keresztül üzennek az angyalok, ezek segítenek életutadon, pl. amire 2-szer 3-szor utalást kapsz, az a megoldás az életedben a kérdésedre. Pl. lehetnek jelek: ismétlődő dolgok, a tv, a szomszéd, a boltos ugyan azt mondja, este a mozaikokat (egész nap veled történteket rakd össze) s ott lesz a megoldás közöttük. Így is, de álmokon keresztül is üzenhetnek az angyalok (mert általában ami színes és 3 dimenziós az üzenet álom) s tudatosan odafigyelve és használva e lehetőségeket egyre több tapasztalat árán egyre bölcsebbek leszünk, így leküzdhetjük életünk nehézségeit, több szeretetet tudunk adni és kapni (mert amit adsz azt kapod vissza) és megtaláljuk belső békénket.

"MI ATYÁNK ki vagy a mennyekben.
Szenteltessék meg a Te neved.
Jöjjön el a TE országod, legyen meg a TE akaratod.
Miképpen ott a mennyekben azon képpen itt a földön is.
Minden napi kenyerünket add meg nekünk ma
és bocsájtsd meg a mi vétkeinket,
miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőnek.
És ne vígy minket a kisértésbe de szabadíts meg a gonosztól
mert Tiéd az ország a hatalom és a dicsőség,
most és mindörökké ámen."

Folytatjuk, addig is minden jót mindenkinek.
Erika.


napkapu.hu - online Ezoterikus, Feng-shui és Egészség portál - Ezo-Bolt
főszerkesztő: Dózsa Erika, erika@napkapu.hu
© 2005-2007 Dózsa Erika - minden jog fenntarva